Ontstekingsremmers

Home > Ontstekingsremmers

Ontstekingsremmers bestrijden de ontsteking van de luchtwegen en beschermen tegen prikkels bij astma. Zo zorgen ze ervoor dat de ontsteking in de luchtwegen onder controle blijft. Ze remmen de slijmvorming en de zwelling van het slijmvlies in de luchtwegen. Ook de spieren rond de luchtwegen trekken minder samen.

ontstekingsremmersOntstekingsremmers moeten gedurende langere tijd gebruikt worden, ook als er tijdelijk geen klachten zijn. Ze werken meestal al na een paar dagen, maar ontstekingsremmers worden gewoonlijk als onderhoudsbehandeling gegeven. Zo wordt gezorgd dat de ontsteking ook wegblijft.

Bijwerkingen

Als bijwerking hebben ontstekingsremmers soms heesheid, een schrale mond of wit beslag op de tong. Dit is grotendeels te voorkomen door na het inhaleren de mond te spoelen met water. Het is het beste om het spoelwater niet door te slikken maar uit te spugen.

Er zijn twee soorten: Ontstekingsremmers om te inhaleren en ontstekingsremmers om in te nemen (tabletten). De standaardbehandeling is via inhalatie, maar als de ontsteking en benauwdheid zo hevig zijn dat inhalatie corticosteroïden niet meer helpen, dan is een behandeling met corticosteroïd-tabletten nodig.

Klik op een middel voor meer informatie.

Combinatiepreparaten
Luchtwegverwijders
Ontstekingsremmers
Berodual Atrovent Alvesco
Combivent Berotec Flixotide
Foster Bricanyl Pulmicort
Relvar Eklira Genuair Qvar
Seretide Foradil Singulair
Symbicort Onbrez
Seebri Breezhaler
Serevent
Spiriva
Theolair
Ventolin

Comments

Geen reacties, wees de eerste en schrijf er nu een