Foster

Home > Foster

Wat is Foster

(beclometasondipropionaat en formoterolfumaraatdihydraat)

Foster is een inhalatievloeistof onder druk, met twee werkzame bestanddelen die via de mond worden geïnhaleerd en rechtstreeks in uw longen terechtkomen. De twee werkzame bestanddelen zijn beclometasondipropionaat en formoterolfumaraatdihydraat. Beclometasondipropionaat behoort tot een groep van geneesmiddelen die corticosteroïden worden genoemd (vaak kortweg steroïden genaamd) en die een ontstekingsremmende werking hebben, waardoor zij de zwelling en irritatie in de wanden van de kleine luchtwegen in de longen verminderen. Steroïden worden bij astma gebruikt om de symptomen te behandelen en om symptomen te voorkomen.

Foster is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Update: persbericht mei 2014

Betreft: Registratie Foster® (100/6) dosisaërosol voor de behandeling van COPD.

Met ingang van heden is Foster® (100/6 ) dosisaërosol ook geregistreerd voor de symptomatische behandeling van patiënten met ernstig COPD ( FeVi < 50% van voorspelde normaalwaarde) en herhaalde exacerbaties in de anamnese, met significante symptomen ondanks reguliere therapie met langwerkende bronchusverwijders.

Door deze registratie uitbreiding is Foster® dosisaërosol nu beschikbaar voor zowel volwassen astma- als COPD-patiënten.

Bijsluiter Foster

Klik hier voor de bijsluiter van:

Foster 100/6

(via CBG).

Comments

Geen reacties, wees de eerste en schrijf er nu een