Astma-COPD.nl

Alles over Astma & COPD

Astma-COPD.nl

astmatische bronchitis

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Zoek in de antwoorden van dit topic

 • Auteur
  Berichten
 • #388 Reageer
  Alex
  Gast

  Hallo, ik ben al een jaar of zes een patient met astmatische bronchitis. Ik gebruik hiervoor Pulmicort en Seravent. Ik mag zeggen dat mijn probleem goed onder controle is.

  Ik zit alleen met een nadeel. Door de jaren heen, ben ik veel vocht gaan vast houden. Vooral op mijn romp, mijn benen en in mijn gezicht.Daarbij heb ik veel last van mijn gewrichten. Zoals mijn knieen en mijn enkels en rug. Ook heb ik veel last van spierkrampen snachts. Ook heb ik last van hartkloppingen en een gejaagd hart. (mijn hart slaat dan wel eens over, en of hij slaat heel snel)

  Ik heb dit regelmatig aan gegegeven bij de huisarts.Hij heeft altijd gezegd dat het wel mee viel. Dat het niet ligt aan mijn medicijnen. Ik heb het gevoel dat ik wel beter weet. Sinds ik medicijnen gebruik voor mijn astmatische bronchitis, heb ik steeds meer last van deze klachten gekregen.

  Maar nu heb ik voor een hoge bloeddruk, daarvoor heb ik plastabletten gekregen. Ik slik die tabletjes nu een week of twee en ik ga merken dat ik minder kramp heb en minder last van mijn gewichten.

  Ik heb het gevoel, dat sinds ik mijn medicijnen gebruik ik een heel skala aan lichamelijke klachten er bij krijg.

  Misschien heb ik wel gelijk, heb ik veel last van bijwerkingen van de pulmicort en de seravent.Of een van de twee. Ik zelf denk aan de pulmicort.
  In de bijsluiter van de Pulmicort , herken ik wel de bijwerkingen, maar er staat bij mijn bijwerkingen dat ze sporadisch voor komen.

  Zijn er meer mensen die deze klachten herkennen?
  Zijn er nog meer andere goede medicijnen die tegen astmatische bronchitish helpen, waarbij deze bijwerkingen niet aanwezig zijn?
  Kan ik dan zomaar overstappen naar andere medicijnen zonder wer ziek te worden?

  Als ik hierop antwoord kan krijgen ben ik heel blij. Ik zit hier nog al mee, en ik denk dat er iets aan gedaan moet worden.
  Ik voel me niet serieus genomen door mijn huisarts. Met steun en inzicht m.b.t. mijn probleem zou het me makkelijker maken om nog beter voor mezelf op te komen bij mijn huisarts

  Alvast bedankt allemaal. Groetjes Alex.

  #389 Reageer
  Miets
  Gast

  Hallo Alex
  De huisartsen behandelen ons te veel hetzelfde Iedereen is ANDERS…wat voor u goed is ;;;; KAN voor mij niet goed zijn..
  Ik adviseer U,meer voor U eigen lichaam op te komen(maar dit doet u al)
  En anders adviseer ik U ,om naar een Longarts te gaan
  Een longarts is gespecialiseerd,een huisarts niet Het is per slotte van rekening U lichaam
  Groetjes Miets

  #390 Reageer
  Linda
  Gast

  Hoi Alex,

  Ik gebruik seretide en ventolin ik heb s’nachts ook vaak last van spierkrampen dit gaat de hele nacht door ik heb ook last van mijn gewrichten dit heb ik al mijn hele leven ik ben ook altijd Astmatisch geweest heb verschillende medicijnen gebruikt. Ook heb ik periodes geen medicijnen gehad ik had dan minder last van mijn gewrichten en geen last van spierkrampen ik denk dus dat spierkrampen inderdaad met de medicijnen te maken heeft. Als ik twee keer op een dag ventolin gebruik heb ik soms ook last van hartkloppingen en een opgejaagd gevoel.

  Ik sta onder controle van een longarts in Dekkerswald en ga daar ook revalideren dan ga ik deze klachten ook bespreken. Misschien krijg ik dan andere medicijnen maar ik vraag me af of dat echt de oplossing is ik kan hier goed meeleven ik vind benauwd zijn veel erger en dat is nu redelijk onder controle.
  Gr. Linda

  #391 Reageer
  Bianca
  Gast

  Hoi Alex en Linda….

  Ik ben heb ook astmatische bronchitus als vanaf mijn geboorte en ben dus al sindsdien jaarlijks onder behandeling van een longarts die me wel serieus neemt. Ik heb dezelfde klachten ook gehad van de Ventolin en de Combivent.
  Ik heb nu als dagelijks medicijn seretide en voor direct gebruik de cyclohaler met ipratropi cyclocaps 0,04 mg. Ik moet zeggen dat deze medicijnen goed werken en ik dus ook lange periodes medicijnvrij kan zijn.

  Behalve natuurlijk in deze periode waarbij het weer over slaat en veel mist is.

  Zodra ik er geen last meer van hem stop ik ook per direct met de medicijnen, wat mijn longarts ook weet.

  Wil je dus een second opinion voor longarts en je woont in de buurt van Venlo dan moet je eens proberen bij longarts van der Bruggen, ze is echt heel goed.

  Sterkte en succes.

  Groetjes Bianca

  #392 Reageer
  frans
  Gast

  Hallo alex ik kan me goed in je verplaatsen ik 56 jaar heb voor 14 jaar terug een longenemfyseem gehad in mijn linkerlong heb nog maar 20% opnamen links gebruik daar foradil pulmicort en spirava voor.Sinds ik deze medicijnen gebruik heb ik ook veel van deze klachten en ben in gewicht ook aangekomen zo,n 28 kilo,s heb er van alles aan gedaan staat om het half jaar onder controle bij de longarts (foto bloed longfunctietest)daar ligt het niet aan maar waar dan wel aan ???? zo zie je maar jij bent niet de enige maar we moeten gewoon doorvechten en de moed niet laten zakken heel veel sterkte en groetjes, frans

  #393 Reageer
  Yolanda
  Gast

  Langdurig gebruik van corticosteroïden kan soms ook leiden tot de ziekte van Cushing. Deze wordt gekenmerkt door gewichtstoename in met name de romp en het hoofd (het zgn “volle maan” gezicht.) Kijk eens op de site.
  Probeer wel je hoofd erbij te houden!

  #394 Reageer
  muzieknoot
  Gast

  Hoi, waar heb je die spierkrampen?

  Ik heb s”nachts en wanneer ik op staa veel last van spierkramp in mijn kuiten. Ondanks mijn vele sporten wat ik al 20 jaar doe wordt mijn benauwdheid nu afgedaan als inspanningsastma. Ja dat wist ik al, alleen heb ik het nu de hele dag en bij het sporten, dus niet alleen in het begin. Ik kan wel redelijk wat lietrs uitademen in een keer maar dat de hele dag doen kost erg veel kracht. Zit wel te denken over een second opinion. Ik ben mijn hele leven al bekend met astma, sommigen hebben het ook over lichte emfyseem gehad, maar dat is nooit vastegsteld zover ik weet. Nooit gerookt dus denkt men dat dat niet kan….

  #395 Reageer
  myrna
  Gast

  om te huilen. krampen en pinlijke gewrichten en onrust …dit hoort bij de medicatie die je beschrijft.. kan ook je schildklier zijn…. maar gebruik niet te veel luchtverwijdingsmedicijnen, of vraag naar oxis maar ook hier niet teveveel van kan ook krampen geven11

  #396 Reageer
  michel
  Gast

  voor mensen die last hebben van nachtelijke krampen
  probeer een stuk zeep,aan het voeteinde van je bed te leggen,onder je laken….

  veel succes

  #397 Reageer
  Carla
  Gast

  heb ik al heel lang,,,en het helpt bij mij echt!!!!!!!!!

  Maar wel sunlichtzeep de ouderwetse!!!En een glas water drinken voor het naar bed gaan.

  voor die tijd had ik echt 2 pillen inhibin per nacht op,en nog kramp!

  Carla

  #398 Reageer
  Alfred Diepeveen
  Gast

  Was op zoek naar info over spierkramp. Ik heb er sinds enkele weken erg veel last van. In voeten kuiten bovenbeen. Soms ook in handen.
  Ik gebruik sinds 2 maanden Foradil en Alvesco. Lijkt er verdacht veel op dat er dus een relatie is tussen medicijn gebruik en spierkramp.
  Mij is nog niet duidelijk of de verwijderaar of de ontstekingsremmer of de combinatie er van is.

  #1196 Reageer
  Trijntje
  Gast

  Hallo mensen .
  Heb ook al langere tijd van die rot medicatie , inspanningsasma dan Asma
  en dan COPD . Van alles gehad aan
  medicatie , steeds wat anders niets
  Hielp of een klein poosje .in overleg met de behandelende Longarts in Assen WZA.
  Als niet ging zou ik nw krijgen . 6w en mis om de kosten te drukken naar huisarts , nniks aan de hand zei ze . 1w later weer,
  Toen Prednison , hielp niet , 6w wachten kon niet WZA terecht , na 3 mnd eindelijk
  Naar WZA , testen : waarom . Niet eerder gekomen, lijkt nergens op , heel erg gezakt .daar naar de longarts en !!!! U mankeert niks .5 mnd eerder is het COPD , WIE MOET JE GELOVEN ??? Hem in elk geval niet , mocht de deur nog niet eens uit , omdat ik zei dat ik mijn weg wel zou kiezen , wou hij weten wat ik ging doen . Dien ik aanklacht in , helpt niks ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd.
  Gevolg nw ziekenhuis Martini Gr. Wel Asma.
  Gevolg Foster 200/60 4x per dag en Ventolin
  , gevolg stik van vocht en Kramp en dus groei ondanks plastabletten al jaren.
  Je word er zo moe van wie geloofd je nu ??
  Ben in staat de hele boel de boel te laten
  , ga je aan 1 niet dood dan wel aan ander.
  Voel helemaal mee aan de meeste voorgaande verhalen , maar de schuld blijft bij jou en mij

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
Reageer op: astmatische bronchitis
Mijn informatie:Smileys worden automatisch omgezet. Klik hier om te zien welke smileys beschikbaar zijn.

Advertenties